n 11 работи што ги помислувате пред вежбање наутро - Balansplus.mk
11 работи што ги помислувате пред вежбање наутро
29/06/2016

Тешко е да се сетиш на придобивките од вежбање во моментот кога го исклучуваш првиот аларм во 06:30. Дури и да си голем љубител на загревање пред работа или факултет, сигурно овие работи ти поминале низ глава:

 

  1. Правиш snooze на првиот аларм.
  2. Креветот е најдоброто нешто во тој момент.
  3. Зошто го правам ова повторно?
  4. Како луѓето воопшто функционираат во ова (не)време?
  5. Потребно ли е да ги измијам забите?
  6. Заборавив да си ја спакувам торбата за вежбање синоќа.
  7. Што може да си подготвам за појадок, а притоа да не повратам за време на вежбањето?
  8. Да си направам смути и да ја разбудам цела куќа или да не си направам смути и повторно да ја разбудам цела куќа?
  9. Зошто е сонцето толку светло?
  10. Инструкторот има повеќе енергија отколку мажуретка што пиела енергетски пијалак.

 

И последната, но НАЈВАЖНА мисла:

11. Успеав да завршам со вежбање пред другите да се разбудат!

Продолжи со здравите навики секој ден! Напорната работа секогаш дава резултати, не откажувај се!

Коментари