Изометриска вежба
29/06/2016

Седнете на столче со исправен грб и стапала рамно поставени на подот.

Држете се за ивицата на столчето, подигнете ја десната нога (не го исправајте коленото) за стапалото да биде паралелно со подот.

Задржете се во позицијава шест до осум секунди, па опуштете се.

Повторувајте ја вежбава 8 до 12 пати на секоја нога.