Сакате да ослабете? Престанете да се досадувате
28/06/2016

Освен вежбањето и здравата исхрана, за линијата е заслужен и интересниот начин на живот.

Истражувачи откриле дека луѓето се посклони кон посегање кон благата и масната храна кога им недостига стимулација на работа, во друштвото или дома.

Односно, нивото на хормонот допамин опаѓа кога ни е досадно, па се обидуваме да го компензираме на друг начин.

Луѓето порадо бираат нездрава храна како чипс и чоколадо додека извршуваат некоја досадна задача, дури и кога гледаат досаден филм.