n Таратор со Balans+ кисело млеко - Balansplus.mk
Таратор со Balans+ кисело млеко
11/05/2016
Состојки:
  • маслиново масло
  • сол и бибер
30
мин.
екстра лесно
Припрема:
Сурими стапчињата се варат на тивко 6-8 минути, притоа внимаваме да не се преварат. Откако се се сварат сурими стапчињата ги сечеме на кругчиња отприлика 1см дебели, ги додаваме киселите краставички исто така на покрупно исечени, кромитчињата, павлаката и зачините. Можат да се додадат и други зачини како вегета, куркума или бибер.