n Забрзување на метаболизмот на природен начин - Balansplus.mk
Забрзување на метаболизмот на природен начин
28/04/2021

Забрзувањето на метаболизмот зависи од голем број фактори, меѓу кои од најголема важност се активностите и навиките насочени кон здрав живот. Брзата храна, нередовниот сон и недоволно внесување вода се главните причини за бавниот метаболизам.

Со соодветна самодисциплина во однос на овие навики, може значително да се подобри метаболизмот, а тоа влијае врз целокупниот квалитет на живот.

Се почнува со практикување редовни оброци, така што телото постојано да се снабдува со потребната енергија и да не се прескокнуваат оброци, затоа што со недостаток на оброци, метаболизмот, исто така, се забавува.

Вториот начин е избор на храна што влијае позитивно врз метаболичките процеси. Јогуртот Бaланс+ е ферментиран млечен производ чии позитивни ефекти врз регулацијата на варењето и забрзувањето на метаболизмот се потврдени во клиничка студија, и е единствениот јогурт на пазарот со клинички докажани придобивки.

Содржи комбинација од две пробиотски култури LA5 и BB-12 (Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium BB-12) комбинирани во комплексот Bifido Digestio, како и пребиотичкото влакно олигофруктоза што го стимулира растот на добрите бактерии.

Придобивките од јогуртот Баланс+ произлегуваат од неговите нутритивни карактеристики и пробиотските култури, кои позитивно влијаат врз воспоставувањето на целокупната рамнотежа во организмот, поради што лекарите препорачуваат консумирање на овој јогурт како секојдневна навика.

Пробиотиците од јогуртот влијаат позитивно на намалување на телесните масти, а значителен дел од протеини и растителни влакна создаваат чувство на ситост, поради што Баланс+ јогуртот е идеален за забрзување на метаболизмот.

Присуството на добри бактерии во организмот стимулирани од јогуртот, ја намалува вознемиреноста и стресот, а исто така се одлична основа за зголемена апсорпција на витамини и минерали.

Препорачаната дневна доза на Баланс+ јогурт е 500 грама, а целосниот ефект од неговите својства се постигнува по 10 дена редовно консумирање.