Зошто е потребно да се напиете чаша млеко пред секое патување
09/06/2017

Одлуката да патувате често се поистоветува со одлуката што да јадете или пиете пред да тргнете на патување. Често се случува да се консумира премногу или премалку течности и плановите и текот на патувањето да се изменат.

Сепак и за тоа постои едноставно решение. Според многу истражувања консумирајќи само една чаша ладно млеко пред патувањето, ќе ви помогне да останете хидрирани внесувајќи доволна количина на хранливи материи и електролити како калиум вклучувајќи го и дополнителното време да се процесира филтрирањето низ телото.