n Мост со една нога - Balansplus.mk
Мост со една нога
21/12/2016

single-leg-bridge

Сигурно сте пробале да направите секакви видови на „мост“ со цел да ги таргетирате препоните и глутеусот и секако, има ефект. Но, со балансирањето на една нога вие ги активирате основните мускули за стабилизација на целото тело додека се поткревате и се спуштате. Лежејќи на грб, со рацете испружени покрај телото, кренете ја десната нога на кај таванот и кревајте ги колковите додека ‘рбетот го држите исправен. Повторете ја вежбата 12 пати, потоа повторете го истото со левата нога.

Коментари