n „Штица“ – Вежба за целото тело! - Balansplus.mk
„Штица“ – Вежба за целото тело!
29/06/2016

Штица или plank е најдобрата вежба која треба да ја правите секој ден. Ова е вежба која ги активира сите мускули на телото и топи најмногу масти.

Најважно од сè е што оваа вежба можете да ја правите било каде.

Треба да застанете на прсти од стопала и лакти.

Внимавајте абдоменот и колковите да ви бидат паралелни со подот, а не да ги кревате колковите и задникот премногу високо.

Држете ја оваа позиција колку што можете подолго.

Почнете со 20 секунди, а секој ден додавајте уште 10 секунди додека да стигнете до цели 3 минути.

Тонусот, енергијата и издржливоста на телото ќе ви се променат драстично!

Коментари