n 10 причини зошто треба да возите велосипед - Balansplus.mk
10 причини зошто треба да возите велосипед
30/04/2017

Секој треба да научи да вози велосипед не само затоа што е едноставно туку и затоа што има мал милион причини зошто треба почесто да користиме велосипед, но ние ќе ги издвоиме 10-те најбитни.

  1. Чувството на слобода. Можете да одете каде сакате, кога сакате и колку брзо сакате без да зависите од никого освен себе.
  2. Патувањето со велосипед е всушност прилично брзо
  3. Ве прави да бидете во форма
  4. Ве прави да се чуствувате подобро
  5. Ви заштедува пари
  6. Ви помага да ја почуствувате и да бидете поблиску до природата
  7. Сепак патувањето е авантура
  8. Можете да застанете и уживате во околината и природата
  9. Добро е за околината и помага за намалување на градското загадување
  10. Сепак возењето велосипед е ЗАБАВА! 🙂

 

Коментари