5 совети за психички баланс
05/09/2016

Живеењето на емоционално здрав живот е клучно за добросостојбата и продуктивноста. Со нашиот брз и стресен начн на живеење, тешко е да останеме смирени и да се чувствуваме безбедни. Меѓутоа, неопходно е да се грижиме за себе секој ден.

Спијте доволно.

Секогаш продолжете да учите без разлика дали сте студент или вработен.

Опкружете се со луѓе кои ви се посветени и безусловно ве прифаќаат.

Давајте им на другите со емпатија. Кога другите ќе почувствуваат дека ги разбирате, се чувствуваат помалку сами.

Обидете се да кажете нешто фино некому, барем еднаш на ден.