n Магарешка клоца - Balansplus.mk
Магарешка клоца
29/06/2016

Со оваа вежба ќе го зајакнете долниот дел од грбот, торзото, нозете и задникот. Со секое кревање ги тонирате сите мускули на задникот што го има истиот ефект како клекнувањата.

Клекнете на сите четири, рацете нека ви се раздалечени во должина на рамењата, а колената право под колковите.

Со стегнати стомачни мускули и свиткано колено, кренете една нога зад вас се додека не се порамни со телото, а стапалото е паралелно со таванот.

Спуштете се во првобитната позиција и повторете со другата нога.

Коментари