Благ и кремаст, богатство за организмот

Ново

500g

950g

Balans+ Кефир е функционален млечен производ кој содржи кефирни култури и 5 млечни култури и е препознатлив по својот благ вкус и кремаста структура.

Нутритивни вредности во 100g производ

Млечни масти

2.8%

Протеини

3.4g

Јаглехидрати

4.3g

Енергетска вредност

56kcal

Дознај повеќе на Balansplus.mk

ЗОШТО BALANS+ КЕФИР?

Пробиотици

Пробиотиците даваат поддршка на имуниот систем и го подобруваат дигестивниот тракт, а при тоа позитивно влијание на твоето расположение.

Имунитет

70-80% од клетките кои го создаваат имуниот систем се наоѓаат во дигестивниот тракт, па така пробиотиците кои се наоѓаат во Баланс+ кефирот го поддржуваат имунитетот со создавање на различни микробиоми.

Дигестија

Пробиотиците во Баланс+ Кефир го балансираат нивото на добри бактерии во дигестивниот систем, па затоа со редовна консумација кефирот го регулира неговото работење.

Протеин

Со 10g протеин во чаша од 300ml Баланс+ кефирот не само што ќе ја намали твојата стрвност туку и ќе ти даде и дополнителна енергија.