Постои ли производ што ги обединува сите витамини потребни за силен имунитет
28/11/2020

За одржување здрав имун систем потребно е телото да е снабдено со доволно витамини, минерали, имуностимулатори.

Сите овие состојки во својот состав ги обединува и еден производ, Баланс+ Имуно, функционален јогурт со посебно дејство врз здравјето на организмот.

Главната придобивка од овој јогурт е одржување на нормална функција на имуниот систем, што не го нуди ни еден друг производ.

Уникатноста на Баланс+ Имуно јогуртот е тоа што се заснова на природна формула, односно содржи посебна врста култури, влакна и витамини.

Влијанието врз зајакнување на имунитетот потекнуваат од неговиот состав, HN019 и NCFM, две природни култури чија приоритетна функција е зајакнување на имуниот систем, што е потврдено со бројни клинички студии.

Како втора карактеристика, што исто така е насочена кон зајакнување на одбранбениот систем е изборот на витамините, Д3, Б6 и Б12. Овој комплекс витамини помага при одржување на функцијата и јакнење на имунитетот.

Исто така, засиленото дејство за имунитетот, кај Баланс+ Имуно произлегува и од природното влакно инулин.

Со ваков состав Баланс+ Имуно се наметнува како исклучително корисен и потребен производ во секојдневната исхрана, посебно во зимските месеци.

За консумирањето Баланс+ Имуно нема никакви ограничувања, наменет е за оние кои сакаат да ја одржат правилната функција на својот имунитет, без оглед на возраста.

Се препорачува да се консумира превентивно, како дел од избалансираната исхрана, но најдобро е да се консумира наутро и навечер, само важно е да има континуитет. Со редовно и превентивно пиење на овој јогурт, за многу кратко време се постигнуваат оптимални резултати, имунитет за здрав и силен организам.

Баланс+ Имуно е производ што покрај основните хранливи состојки е збогатен со култури кои имаат позитивен ефект за одржување здрав и силен организам и со тоа станува функционална храна.

Единствениот состав и рецептура му даваат дополнителна вредност и докажани здравствени придобивки, со што станува неопходен дел од секојдневното мени и избалансираната исхрана посебно во овие зимски месеци.

Коментари