n Шетајте на секои 15 минути - Balansplus.mk
Шетајте на секои 15 минути
28/07/2016

Истражувачи од Питсбург заклучиле дека енергијата се троши и кога сме пасивни, но тоа никако не значи дека смееме да остануваме во истата положба со часови.

Малите кратки прошетки (дури и низ канцеларија) се одличен начин за подобрување на крвниот притисок, шеќерот во крвта и здравјето на `рбетот.

Веќе знаеме дека седењето на стол во иста положба со часови е многу штетно, но едноставното протегање на нозете може да го намали штетното дејство на седењето.