Вежба со пилатес топка
21/12/2016

Секој потег кој го правите со користење на топка е дополнително поефективен заради тоа што бара повеќе стабилност и баланс на телото. Започнете во позиција за склекови, со глуждовите над топката.  Лизгајте ја топката по подколеницата додека не ви се подигнат колковите. Потоа вратете се назад во почетната позиција.