“Куче кое гледа надолу” поза за утринска јога
08/11/2016

downwarddogexplainer

Оваа поза го истегнува грбот, нозете и рацете. Малку поинтензивна од мачкината поза, но е уште една добра вежба за расонување.

Почнете со рацете и нозете на земја во неутрална положба на грбот.

Од таму свиткајте ги прстите од нозете за да можите да застанете на рамни табани, подигнете ги колковите додека ушите се на ниво со рамениците и гледајте надолу во половината.

Во оваа позиција останете две-три секунди, а потоа вратете се на првобитната положба внимавајќи на тоа грбот да остане цело време исправен и истегнат.