n Наместо кафе, пробајте ја оваа јога поза - Balansplus.mk
Наместо кафе, пробајте ја оваа јога поза
29/06/2016

Знаеме дека јогата ги ојачува мускулите и флексибилноста, но во некои случаи може да помогне и со варењето на храната.

Доброто варење значи и подобар почеток на денот. Со стимулација на органите за варење преку јога, дигестивните сокови поефикасно си ја завршуваат работата и со тоа ви даваат поголема енергија во текот на денот.

Причината за тоа е што здравиот дигестивен систем значи дека телото лесно ја разложува храната и ги прима неопходните хранилив материи.